2013. július 10., szerda

DXN Cordypine

A DXN Cordypine a természetes módon erjesztett ananászlé és Cordyceps keveréke. A DXN Cordypine-ban nincs tartósítószer, színezék és ízfokozó sem.
1957 óta az ananászt széles körben alkalmazzák orvosi célokra Európában, az USA-ban, Japánban és Koreában. A föld egyik legkedveltebb trópusi gyümölcse, az ananász igen gazdag vitaminokban, ásványi sókban és tartalmaz, egy az un. bromelain enzimet. Az erjesztési folyamat elősegíti, hogy a tápanyagok, például a fehérjék, kisebb, jobban felszívódó anyagokra bontva, könnyebben szívódjanak fel.

A világ minden részén végzett tudományos kutatások és orvosi jelentések szerint az ananász enzimeinek az alábbi funkciói vannak:

- mérséklik a keringési zavarokat:
- gyulladás csökkentő hatásúak,
- megelőzik a thrombocyták (vérlemezkék) összetapadását
- megszüntetik az érelzáródásokat
- részt vesznek a szöveti pH-érték szabályozásában
- savas szöveti kémhatás esetén csökkentik a vér viszkozitását (sűrűségét)
- Javítják az immunrendszer hatékonyságát
- Optimalizálják a bélrendszer működését
- Optimalizálják a légző funkciókat
- Serkentik a szervezet öngyógyító képességét
- Csökkentik az izom- és ízületi fájdalmakat

A fenti szabályozó tulajdonságokkal az ananászban található enzimek hozzájárulnak a degeneratív betegségek megelőzéséhez.
"A gomba ismerete és használata Kínában mintegy 3000 évre tekint vissza. A hagyományos kínai orvoslásban a gombát más tonizáló hatású növényekkel (pl. ginzenggel) együtt porítva, teának vagy alkoholban áztatva és tinktúrának elkészítve alkalmazzák. Elsősorban a hosszan tartó betegség után legyengült szervezet,,energizálására? Javasolják a használatát. Egyéb hagyományos alkalmazásai: a tüdő- és a vese működésének erősítése, köhögés csillapítása, a tüdők- és a hörgők váladékának csökkentése, tuberkulózis, vérzékenység, impotencia, rendszertelen menstruáció, időskori gyengeség, alsó háttáji fájdalom, éjszakai izzadás és az idegrendszer tonizálása. Egyes adatok szerint a gomba egy tudományos találkozó alkalmával már 1726-ban eljutott Európába, 1728-ban pedig Japánba.

Más szerzők szerint azonban a nyugati világban ez a gomba csak 1993-ban vált ismertté, amikor is a kínai nemzeti játékokon a futónők 9 világrekordot döntöttek meg. Meglepően jó eredményeiket a sok edzésmunka mellett a Cordyceps használatának tulajdonították. Hiyoshi és munkatársai hosszútávfutók bevonásával egy Cordyceps sinensis micéliumot tartalmazó terméket tanulmányoztak és a kísérletben résztvevő versenyzők 71%-nak javult a teljesítménye, amit részben a légzésfunkciók javulásának, részben a tejsav metabolizmusra kifejtett hatásnak tulajdonítottak."

Forrás: Babulka Péter :A XXI. század gyógyítói: a gombák
Letölthető innen
A szerző honlapja további munkái itt:

A DXN Cordypine a minőségi cordyceps és az erjesztett ananászlé nagyszerű keveréke. A DXN Cordypine erőteljes hatékonyságú, hiszen az ananászban az erjesztés során termelődött enzimek képesek szinergikusan együttműködni a cordyceps hatóanyagaival, így jobb eredményeket és nagyszerű teljesítményt produkálnak.
A Cordyceps Sinensis az egyik legjobban becsült orvosilag alkalmazott gombafajta, amely igen jól ismert a hagyományos kínai orvoslás táplálékkiegészítői között. A Cordyceps Sinensist sikeresen szaporították, miközben laboratóriumi körülmények között magasabb hatóanyag-tartalmat sikerült elérni.



A kutatások azt mutatták, hogy a Cordyceps nagy mennyiségben tartalmaz cordyceps savat, poliszaharidokat és B-12 vitamint.
Hosszú távú szedése javítja az immunrendszeri funkciókat, optimalizálja a szervek működését, ezáltal igen hatékony az egészségmegőrzésben.

A Cordyceps Sinensis jótékony hatásai:

Tisztítja a légutakat
Serkenti a veseműködést
Javítja az immunrendszer hatékonyságát
Harmonizálja a máj és a béltraktus működését
A hagyományos kínai orvoslásban az impotencia gyógyszereként is használják
Csökkenti a koleszterin szintet
Emeli a szövetek oxigénszintjét


A DXN Cordypine az egyik a legalapvetőbb tápanyag-utánpótlás az egészségtudatos táplálkozásban, valamint a degeneratív betegségek megelőzésében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése