2013. július 19., péntek

DXN Lions Mane - Oroszlánsörénygomba

Lion's Mane (Hericium erinaceus) az egyik leghíresebb gomba a keleti történelemben és a hagyományokban, gyógyászati célokra használják Kínában és Japánban évszázadok óta. A legenda szerint akik rendszeresen fogyasztják a gombát acél idegeik lesznek és kiváló memóriájuk mint egy oroszlánnak!
Az oroszlánsörény gomba rendkívül tápláló és értékes növény, melyet Kínában és Japánban sok száz éve ismernek. Szinte az összes fontos aminosavat tartalmazza, emellett tápanyagokban, ásványi anyagokban, poliszacharidokban, adenozinban, hericenonokban, erinacinekben és fehérjében gazdag. Segít az egészség fenntartásában. Az oroszlánsörény gomba tabletta megerősíti az emésztőrendszert. 



A DXN Lion’s Mane tabletta 60% Hericium erinaceus micéliumot és 40% laktózt tartalmaz. Laktóz érzékenyek a termék fogyasztását kerüljék!

Adagolás:
naponta 2 x 2 tabletta evés közben: bőséges folyadékbevitel ajánlott.
A doboz tartalma: 120 tablettax300mg
Fogyasztói ár: 7825Ft
Törzsvásárlói ár: 6260 Ft



A gomba kínai neve: majomfejgomba, a kínai kultúrában fejedelmi ételnek számít. A japán neve: Yamabushi-take a gomba rejtőzködő életmódjára utal, hisz a (főleg buddhista) hegyi remetéket nevezik japánul yamabushinak.


A gomba első nyugati említése 1794-ben történt és C.H. Persson nevéhez fűződik.

A hagyományos kínai gyógyászatban máig használt gyógygomba hatásait számos modern kutatás támasztja alá. Kínai, japán, koreai és amerikai kutatók munkái alapján a süngomba az alábbi gyógyhatásokkal bír (Forrás: Lee, Jong Seok et al.: Study of Macrophage Activation and Structural Characteristics of Purified Polysaccharides from the Fruiting Body of Hericium erinaceus. In: Journal of Microbiology and Biotechnology, 2009. vol. 19. no. 9. pp. 951-959.):

A gomba főbb hatóanyagai:
-  adenozin
-  oleinsav
- fehérjék és aminosavak, az esszenciális aminosavak közül a fenil-alanin, hisztidin, leucin, izoleucin, lizin, treonin és valin megtalálható benne
-  nyomelemek és ásványi anyagok, pl. foszfor (P), vas (Fe), kalcium (Ca) B1- és B2-vitamin


Ismert hatásai: 
- mikroba ellenes
- tumor ellenes, fékezi a tumorok növekedését (a természetes ölősejtek, T-sejtek és B-sejtek, valamint a makrofág-függő immunválaszok stimulálásával)
- immunmoduláns (aspecifikus immunstimuláns)
- antioxidáns hatású
- citotoxikus
- vérzsír csökkentő
- vércukorszint csökkentő
- időskori elbutulás (demencia) ellenes hatás, a hericinon C és H, valamint erinacin A és I tartalma miatt a hagyományos kínai gyógyászatban elsősorban gyomor- és bélbántalmak kezelésében használják


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése